villaforssberg.blogg.se

Taket på

Publicerad 2013-05-02 14:50:29 i Allmänt

Allt händer fortsatt mycket snabbt. Nu är allt tegel lagt och jag är verkligen glad att Martin övertalade mig att köpa det gamla handslagna teglet. Det smälter så fint in! Patinan och lavarna är bara fint nu när det är på plats, så vi kommer inte att behöva någon taktvätt.
 
 
 
 
Helgen som var hade vi besök av Martins föräldrar Tord och Lisbeth. Tyvärr har minneskortet i kameran gått sönder, så jag kan inte visa alla fina bilder på helgens slit, flit och trevligheter. Men vi fick oerhört mycket hjälp med barnpassning och röjning så för första gången kom vi helt i fas med byggplatsstädningen. Jag städade bort allt spillvirke, sågspån, isolering, spikar etc inomhus. Tord plockade bort all spik som låg utomhus och sågade upp allt spillvirke. Så nu har vi enormas mängder ved. Martin eldande, mätte, röjde och var på soptippen. Lisbeth underhöll barnen. Det var så tillfredsställande att komma så långt. Det är annars stressande att vi aldrig är i fas med städandet.
 
Förra helgen tjärade Martin nock- och vattbrädor med dalbränd tjära. Ett tidsödande projekt som kanske bidrog till den lunginflammation Martin hade förra veckan. Men fint blir det!
 
Det går fort även inomhus nu. Byggarna är snart klara med väggarna på övervåningen, bara gipsning, golv och innertak kvarstår.
Hedvigs rum
 
Ljusinsläpp från takfönstren
 
Badrummet öv, ingång till bastun till vä
 
Tomten som börjar bli vårlik, via fönstret i vårt sovrum
 
Elektrikerna jobbar på som tusan, vi (Martin) har spunnit loss lite väl mycket på högtalarsystem, strömbrytare som går till flera smålampor, utebelysning etc, så elposten kommer nog tyvärr bli ganska mkt dyrare än planerat.
 
Vi har nu beställt golv och fönsterbrädor. Hyvlad Öländsk kaksten blir det som golv i hallen och i glasrummet och som fönsterbrädor överallt. Det blir nog jättefint!
 
Det är en massa samtal och logistik nu. Mannen som ska borra för bergvärme var ute och rekade i helgen. Martin har beställt Sparthermkamin från Polen och håller på att deala med installatörer. En mängd småbeslut och frågetecken behöver gås igenom på plats nästasn dagligen, så Martin lägger all ledig vaken tid på planering och möten.
 
Nu när det äntligen är vår längtar vi till inflytt som aldrig förr!
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Moa

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela